Skip navigation links

MySQL Forums :: PHP :: Encoding problem...


Advanced Search

Re: Encoding problem...
Posted by: Teddy Ashton ()
Date: August 02, 2010 11:52AM

Hi,

Many thanks to you both for replying. Perhaps I should have mentioned in my initial post, my front end is Website Baker:

http://www.websitebaker2.org

My HTML code contains the following code:


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">;
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"; xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
...


I have been working on the assumption that Website Baker handles UTF8 fine and it is my error. However, you both seem to be suggesting the error lies in the front end, making me wonder if this is a safe assumption.

I've just had a quick recheck - remember I uploaded the database via a mysqldump, scp & mysql command; and the supporting files/framework etc via rsync - and the characters are definitely scrambled when viewed from the website, and display just fine when I view the raw database via phpMyAdmin.

Any pointers would be very much appreciated - I feel I have hit a wall with this now. If you remain convinced this is a front end issue, maybe I would be better closing this post and reposting on a Website Baker specific forum?

Many thanks in advance for your responses,

Chris

Options: ReplyQuote


Subject Written By Posted
Encoding problem... Teddy Ashton 07/30/2010 07:04AM
Re: Encoding problem... Guelphdad Lake 07/30/2010 07:43AM
Re: Encoding problem... Rick James 08/01/2010 02:33PM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/04/2010 02:53PM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/04/2010 02:59PM
Re: Encoding problem... Teddy Ashton 08/02/2010 11:52AM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/02/2010 06:10PM
Re: Encoding problem... Rick James 08/02/2010 08:42PM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/05/2010 12:30AM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/05/2010 12:33AM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/05/2010 12:35AM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/05/2010 12:37AM
Re: Encoding problem... Rick James 08/05/2010 08:43AM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/06/2010 02:17PM
Re: Encoding problem... Rick James 08/06/2010 11:01PM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/08/2010 04:01PM
Re: Encoding problem... Rick James 08/08/2010 06:16PM
Re: Encoding problem... Ted Ashton 08/05/2010 12:40AM
Re: Encoding problem... onokung onokung 09/01/2010 12:53PM
Re: Encoding problem... Rick James 09/01/2010 10:50PM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.