Strange character set problem.. weird codes!
Posted by: Rob Young
Date: July 05, 2006 04:59AM

Hi all,

We recently converted our database from Access to MYSQL.

I am not sure as to what has happened, but it seems that there are some real character set issues with the data. I am unsure as to whether this happened when the database was converted, or after?
If I view the data through an access screen linked to the database the erronous codes are shown though as well as on the actual web pages... An example is...

"Onkyoā€™s HTC-V10Xā€”a digitally smart home theater system for private living spacesā€”deserves your attention."

For example here I think the first weird code (ā€™) was originally a ' character...

Has anyone ever come across a problem like this before, or can anyone see what it may be? This is the first MYSQL database I've ever done and converting from access was problem enough! This has got me baffled!
The encoding acording to the admin tool is UTF-8 and that is what i have set the asp pages to be as well...

Any help appreciated.
Thanks
Rob Young,



Edited 1 time(s). Last edit at 07/05/2006 07:01AM by Rob Young.

Options: ReplyQuote


Subject
Views
Written By
Posted
Strange character set problem.. weird codes!
3444
July 05, 2006 04:59AM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.