MySQL Forums
Forum List  »  Replication

Urgent a master/slave replication not running
Posted by: GASMI Amine
Date: April 16, 2007 10:33AM

Hi,

I am student on training period. I have to do mastre/slave replication but it not running!!!

I have a mysql 5.0.22-debian_0ubuntu6.06.3- log running.

On my master I did

mysql> grant replication slave on *.* to 'replication'@XX.XX.XX.1 identified by 'password';

A part of my my.cnf (On the master) is like this

[mysqld]
#
# * Basic Settings
#
user = mysql
pid-file = /var/run/mysqld/mysqld.pid
socket = /var/run/mysqld/mysqld.sock
port = 3306
basedir = /usr
datadir = /var/lib/mysql
tmpdir = /tmp
language = /usr/share/mysql/english
skip-external-locking
#
server-id = 1
log-bin = /var/log/mysql/mysql-bin.log
expire-logs-days = 20
max_binlog_size = 104857600
binlog-do-db = radius
#binlog-ignore-db = include_database_name
#



The show master status shows

mysql> show master status\G;
*************************** 1. row ***************************
File: mysql-bin.000001
Position: 98
Binlog_Do_DB: radius,radius
Binlog_Ignore_DB:
1 row in set (0.21 sec)

ERROR:
No query specified



On slave I did


mysql> change master to master_host = 'XX.XX.XX.2' , master_user = 'replication', master_password = 'password', master_log_file = 'mysql-bin.000001', master_log_pos = 98;

A part of my my.cnf (On the slave) is like this

[mysqld]
#
# * Basic Settings
#
user = mysql
pid-file = /var/run/mysqld/mysqld.pid
socket = /var/run/mysqld/mysqld.sock
port = 3306
basedir = /usr
datadir = /var/lib/mysql
tmpdir = /tmp
language = /usr/share/mysql/english
skip-external-locking
#
server-id = 2
log-bin = /var/log/mysql/mysql-bin.log
expire-logs-days = 20
max_binlog_size = 104857600
binlog-do-db = radius
#binlog-ignore-db = include_database_name


After mysql restart, the show slave status shows

mysql> show slave status\G;
*************************** 1. row ***************************
Slave_IO_State: Connecting to master
Master_Host: XX.XX.XX.2
Master_User: replication
Master_Port: 3306
Connect_Retry: 60
Master_Log_File: mysql-bin.000001
Read_Master_Log_Pos: 98
Relay_Log_File: radius1-relay-bin.000004
Relay_Log_Pos: 98
Relay_Master_Log_File: mysql-bin.000001
Slave_IO_Running: No
Slave_SQL_Running: Yes
Replicate_Do_DB:
Replicate_Ignore_DB:
Replicate_Do_Table:
Replicate_Ignore_Table:
Replicate_Wild_Do_Table:
Replicate_Wild_Ignore_Table:
Last_Errno: 0
Last_Error:
Skip_Counter: 0
Exec_Master_Log_Pos: 484
Relay_Log_Space: 98
Until_Condition: None
Until_Log_File:
Until_Log_Pos: 0
Master_SSL_Allowed: No
Master_SSL_CA_File:
Master_SSL_CA_Path:
Master_SSL_Cert:
Master_SSL_Cipher:
Master_SSL_Key:
Seconds_Behind_Master: NULL
1 row in set (0.00 sec)

ERROR:
No query specified

###############

so why ????

Slave_IO_Running: No

I did a stop slave, start slave it didn't help.

Slave_IO_Running: No

I restart mysql but it didn’t help.

Slave_IO_Running: No


So Why ???????????

How can i get my slave server running ?

please help me


Best regards for all

Amine

Options: ReplyQuote


Subject
Views
Written By
Posted
Urgent a master/slave replication not running
12277
April 16, 2007 10:33AM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.