MySQL Forums
Forum List  »  Replication

Re: Struggling to get replication up...
Posted by: Bob Bankay
Date: April 25, 2005 04:12PM

Hi Yasir,

The corruption is because the query had a special character in it and it is either a records delimiter or something in your query that go logged incorrectly:

Query: 'insert into productdescription (createdate,
createdbyid, onelinedescid, productid, languageId,marketid,description,
isactive, updatedate, dbu├ĄDAB', Error_code: 1064
----------------------------------^^------------------------------- that is confusing the sql reader on the slave.

We had a similar problem when we ran out of space for binlog for about 15 minutes. The binlog got corrupted.
We were unable to find a valid start point within the corrupt binlog. So we pointed the slave at the following binlog.nnn+1 offset 4 and restarted the slave.

When we be to a scheduled outage we will remigrate the data to the slave.

Finally since the binlog interpreter read the corrupt data it also give the errorr that the packet size was too small. Since it is written in binary code, it could no longer find the end record markers.

Don't know it this helps.

Options: ReplyQuote


Subject
Views
Written By
Posted
10607
April 05, 2005 03:19PM
Re: Struggling to get replication up...
5395
April 25, 2005 04:12PM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.