MySQL Forums :: Replication :: Start slave fails


Advanced Search

Start slave fails
Posted by: Kanwar Plaha ()
Date: March 23, 2010 06:51PM

I setup replication afresh recently. Here is what I did:

1. Run show master status to get log file and position.
2. Backup the master database and copy to slave host
3. Start the database on slave and configure master
4. Start slave

However, now the replication fails immediately. I have tried using sql_slave_skip_counter but it never seems to work. The skip counter shows 0 in slave status.

The version is 3.23.58-log and the OS on both hosts is RHEL AS release 3.

Are the steps above correct? If yes, please advise how I can repair / setup replication. The replication user has access and can login successfully to the master. It also has the right grants.

Thank you.

Options: ReplyQuote


Subject Views Written By Posted
Start slave fails 2795 Kanwar Plaha 03/23/2010 06:51PM
Re: Start slave fails 1308 Monica Midkiff 03/24/2010 09:10AM
Re: Start slave fails 1388 Kanwar Plaha 03/24/2010 05:40PM
Re: Start slave fails 1198 Rick James 03/26/2010 11:26PM
Re: Start slave fails 1273 Kanwar Plaha 03/27/2010 05:19AM
Re: Start slave fails 1119 Rick James 03/27/2010 10:04AM
Re: Start slave fails 1391 Kanwar Plaha 03/27/2010 05:00PM
Re: Start slave fails 1143 Rick James 03/27/2010 09:35PM
Re: Start slave fails 1181 Kanwar Plaha 03/28/2010 05:14PM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.