MySQL Forums
Forum List  »  Replication

troubleshooting 1045 connection for master/slave replication
Posted by: Joseph Norris
Date: December 22, 2016 12:53PM

hello to all,

I have two sets of master/slave replication set ups.

first set went through replication procedures setting master then slave - started slave - slave connected and replication began - no problem.

second set identical set up to the first but on start up of slave - slave status:

Last_IO_Errno: 1045
Last_IO_Error: error connecting to master 'repl_user@drupdbprod01.asu.edu:3306' - retry-time: 60 retries: 39

first of all same repl_user on both sets
same password on both sets

same grant statements for repl_user on both sets

On the non-connecting slave - I have done a stop slave, reset slave all, complete rebuild of change master to master_host,master_user,master_password,master_log_file,master_log_pos
start slave

and the same error as above.

I can use the repl_user at the command line - mysql -urepl_user -p -h master - and I connect - no problem
I can telnet master 3306 - connect no problem

Are there any more steps that I can use to trace this problem?

Thanks

Options: ReplyQuote


Subject
Views
Written By
Posted
troubleshooting 1045 connection for master/slave replication
1634
December 22, 2016 12:53PM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.