MySQL Forums
Forum List  »  Microsoft Access

Re: Thinking about moving!
Posted by: Nick Roper
Date: July 24, 2004 02:18AM

Ron,

Sounds like the web-server isn't running, but need a bit more info:

First thing is to make sure that the web-server is running OK - so that http://localhost brings up something meaningful.

1) Which web-sever are you using (apache we hope ;-0 )

2) If you're using apache (don't know much about IIS 'cos I never use it) do you get any error messages in the console when it starts up. Try using the restart option - what do you get?

3) What versions of web-server, mysql, php etc are you using?

4) Have you edited and saved php.ini into the required directory?

5) Have you edited and saved the web server config file (e.g. httpd.conf) to point to the correct root directory?

5) Can you post the exact URL that you are using in the browser when you get the error, together with the complete error message.



Next step is to see if the web-server is talking to PHP

Save the following in a file named phpinfo.php in the directory that http://localhost points to.

######################
<?php

phpinfo();

?>
######################

Then try http://localhost/phpinfo.php This should display a page of info about your PHP configuration.

Once PHP is working you're ready to start looking at connecting to MySQL, but let's try and get you to that point first.









--
Nick Roper

Options: ReplyQuote


Subject
Views
Written By
Posted
3354
July 23, 2004 04:46PM
Re: Thinking about moving!
2347
July 24, 2004 02:18AM
2292
July 24, 2004 02:21AM
2369
July 27, 2004 07:22AM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.