Re: MEM Agent starting but not working.
Posted by: Mark Matthews
Date: July 18, 2014 08:31AM

Sean Scullion Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dear all,
>
> I've got the MEM Service Manager up and running
> without problems and it's monitoring local
> instances of Mysql that are on the same box.
>
> However upon installing the Agent on my Ubuntu
> 12.04 linux boxes I get a number of errors and I
> wonder if anyone else has come across them and
> found a workaround. See log file below including
> numerous stack traces.
>
> I Googled the error message (of course!) and there
> were zero hits which makes me wonder what might
> have gone wrong during install, which seemed to be
> fine. But maybe someone out there has a clue about
> this...
>
> [I would particularly like to know if the Agent is
> passing info to the Service Manager via
> GET/POST/HTTP and if these can be done on the
> command line.]

Hi Sean,

I'm not quite sure what that question means, can you clarify? The agent is passing information to the service manager via POST and PUT, some of that can be done from the command-line to test things, or to integrate (i.e. URLs for doing blackouts, passing query analyzer data into the service manager), but the protocol for agent traffic itself is binary serialization.

>
>
> Ubuntu 12.04
> MEM Service Manager: 3.0.10.2987
> Agent: 3.0.11
>
> Any insights? Where do I start looking?
>
> Thanks!
>
>
> From the MEM Agent Log:

[snip]

>
> ==> mysql-monitor-agent-full.log <==
> 2014-07-18 09:50:33,633 ERROR
> [cme.schedule.Scheduler-3:com.mysql.etools.agent.o
> rder.InventoryCollectionOrder] Error running
> collection
> InventoryCollectionSchedule[collectionService=scop
> e=com.mysql.etools.scope.AssetScope[com.mysql.etoo
> ls.inventory.model.os.Os];metrics=[];params=null;s
> chedule=FixedPeriodSchedule[period=00:00:30;start=
> null;next=null]]
> java.lang.UnsatisfiedLinkError:
> org.hyperic.sigar.SysInfo.gather(Lorg/hyperic/siga
> r/Sigar;)

While the agent is written in Java, it does use some cross-platform native code to gather operating system statistics. The agent can't load this library. At this point, I'm assuming that your system is 64-bit but somehow a 32-bit agent was installed, or a 32-bit copy of this library was installed. Can you tell us what the output of "file lib/libsigar*.so" says, and if it matches what you think your system architecture is (i.e. 32 vs 64 bit). Also, you may want to ldd the DLLs in question to see if you're missing some system library that our binary assumes will be there.

Regards,

-Mark

Mark Matthews
Consulting Member Technical Staff - MySQL Enterprise Tools
Oracle
http://www.mysql.com/products/enterprise/monitor.html

Options: ReplyQuote


Subject
Views
Written By
Posted
Re: MEM Agent starting but not working.
1627
July 18, 2014 08:31AM


Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.

Content reproduced on this site is the property of the respective copyright holders. It is not reviewed in advance by Oracle and does not necessarily represent the opinion of Oracle or any other party.